Kérjen időpontot szervizünkbe! Időpontot kérek

Fék, futómű vizsgálat

Futómű vizsgálat:

Mint mindenki valószínűleg Ön is szeretne olyan gépkocsival közlekedni nap mint nap, ami biztonságos és tökéletes műszaki állapotban van.
Ennek elengedhetetlen részét képzi az úttesttel folyamatos kapcsolatot tartó futómű.

Bosch Car Szervizünkben sok olyan autóval találkozunk ahol a helytelen futómű beállítási értékek, vagy elhasználódott esetleg megrongálódott futóműalkatrészek helyrehozhatatlan elváltozásokat hoznak létre, pl. a gumiabroncsokban.
Sokan a félrekopott vagy rendellenesen kopott gumikat látva szembesülnek ezzel a problémával, ami kis odafigyeléssel megelőzhető lenne.
Senki nem szeret idő előtt új gumiabroncsokat venni az autójára, mert a meglévő autógumik a biztonságos közlekedésre alkalmatlanná váltak, pedig még jó ideig használni lehetett volna őket.

A megoldást, illetve a probléma megelőzése a futómű ellenőrzés és a futómű állítás.

Műhelyünkben a Bosch kiváló minőségű precíz lézeres futómű állítójával beállítjuk a gyári értékeket.

Akár hátsó kerék kormányzású járműveken is!

Fékhatás vizsgálat:

Amennyiben a futóművünk biztosítja a kapcsolatot a talajjal rátérhetünk a megállás probléma körére.

Rendkívül fontos a gyors és biztonságos megállás!

A fék a gépjármű egyik legfontosabb biztonsági berendezése. Ahhoz, hogy a mozgó járművet biztonságosan megállítsuk, hatásosan működő, tökéletes műszaki állapotú fékre van szükségünk. Ezért rendkívül fontos a fékmérés rendszeressége. Az ellenőrzése során a járművet egy számítógépes fékpadra helyezzük, ennek segítségével pontos eredményt kaphatunk a fékek állapotáról.

Azonban a fékhatás mérés eredménye önmagában kevés, szükséges a fékek vizuális szemrevételezése is, mert az elhasználódott, elkopott alkatrészeket csak megbontás után lehet észlelni. Legtöbbször a kopó alkatrészek cserére szorulnak, például a betétek, pofák, tárcsák és dobok.

Fontos jó tanács:

Ne feledkezzen meg a fékfolyadék előírás szerinti cseréjéről sem! Mivel a fékfolyadék nedvszívó, így a magába szívott nedvességgel károsíthatja a fékhengereket, valamint rontja a fékfolyadék forráspontját is.

Mindkét vizsgálatot elvégezzük automatikusan az időszakos szervizelés és a műszaki vizsga alkalmával is!